Programări

0747 777 107

Apariții media

05 iunie. 2024 / Medikatv.ro

„Actual nu trebuie să  trebuie să mai privim acest pacient, noi ca diabetologi, doar să echilibrăm din punct de vedere metabolic. Trebuie să-l privim ca un pacient complet și complex care asociază și alte comorbidități  și să-l tratăm ca un întreg, nu doar să ne raportăm să-i reglăm glicemia. Ci să-i oferim protecție cardiovasculară, ci să-i oferim protecție renală. Indiferent de prezența sau nu a altor complicații, trebuie să îl evaluăm la măcar o perioadă de timp și atunci când este necesar să conlucrăm cu ceilalți colegi” a explicat dr. Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice…

05 iunie. 2024 / Medikatv.ro

Diabetul zaharat de tip 1 și tip 2. Medicii au explicat diferența dintre cele două afecțiuni

„În principiu, diabetul zaharat este un dezechilibru al metabolismului glicemic. Diferența dintre diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2 se reflectă factorii ce au condus la apariția bolii. În cazul diabetului de tip 1 ne gândim mai ales la o autoimunitate, celulele pancreasului sunt distruse și ușor, ușor se ajunge la o secreție mică de insulină. Deci pacientul cu diabet zaharat de tip 1 nu are secreție de insulină și noi trebuie să venim din exterior cu ce-i lipsește” susține dr. Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice….

04 iunie. 2024 / Medikatv.ro

„Indiferent dacă avem sau nu diabet, organismul nostru are nevoie de carbohidrați. Și carbohidrați sănătoși. Carbohidrați sănătoși înseamnă orez integral, înseamnă paste integrale, înseamnă integrale cereale. Deci pâine integrală, nu albă” explică dr.Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice .

04 iunie. 2024 la 19.00 / Medikatv.ro

ABORDAREA MODERNĂ A PACIENTULUI CU DIABET ZAHARAT

ABORDAREA MODERNĂ A PACIENTULUI CU DIABET ZAHARAT. ROLUL INVESTIGĂRII MULTIDISCIPLINARE, INOVAȚII ÎN TRATAMENTUL DIABETULUI, cu dr. ANDRA BALCANGIU-STROESCU, medic specialist nefrologie si diabet zaharat, nutriție si boli metabolice

04 iunie. 2024 / Youtube

Epidemia de obezitate

În episodul de astăzi din podcastul Cu Ela La Doctor vom aborda o problemă de sănătate globală – obezitatea. Alături de Ela Crăciun este un expert în domeniu, un pionier în ceea ce privește cercetarea și tratarea obezității, cu ani de experiență în spate și o pasiune neîncetată pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor, doctorul Andra Balcangiu-Stroescu. Dr. Andra Balcangiu va împărtăși cu noi cunoștințe esențiale, perspective provocatoare și soluții practice la problema obezității.

16 mai. 2024 / Antena 3

Efectele zahărului din fructe asupra organismului. Care este consumul optim de fructe

Papilele noastre gustative nu pot face diferența între cele două zaharuri simple, corpul nostru poate. Medicul Andra Balcangiu ce se întâmplă în organism atunci când le consumăm, dar și care dintre ele este mai putin nociv pentru organism.

30 apr. 2024 / medikatv.ro

Factori de risc ai sindromului cardio-reno-metaoblic

„Trebuie să reținem faptul că se poate dezvolta încă de timpuriu, din viața adultului și chiar a adolescentului. Odată cu trecerea timpului, secundar unui stil de viață haotic, secundar sedentarismului, începem să acumulăm kilograme în plus, începem să adăugăm factori de risc, care pot genera alți factori de risc, precum creșterea nivelului  seric al triglicerilelor, creșterea valorii serice a glicemiei, creșterea valorilor serice ale tensiunii arteriale și ajungem într-un stadiu doi de sindrom metabolic” susține dr. Andra Balcangiu-Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutrițite și boli metabolice.

30 apr. 2024 / medikatv.ro

Sindromul cardio-reno-metabolic, boala care afectează organele vitale ale corpului

„Pentru o ușoară înțelegere, sindromul cardio-reno-metabolic se referă la pacientul cu afectare în sfera metabolică, fie un pacient cu obezitate, fie cu diabet sau ambele, care suferă atât de probleme cu inima, cât și de probleme ale rinichilor” explică dr. Andra Balcangiu-Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

29 apr. 2024 la 19:00 / medikatv.ro

SINDROMUL CARDIO-RENO-METABOLIC

SINDROMUL CARDIO-RENO-METABOLIC, cu dr. ANDRA BALCANGIU-STROESCU, medic specialist nefrologie si diabet zaharat, nutriție si boli metabolice.

25 apr. 2024 la 19:00 / medikatv.ro

CHIRURGIA ESTETICĂ A SÂNULUI, ÎNTRE NECESITATE ȘI MOFT. BLEFAROPLASTIA SAU CHIRURGIA PLEOAPELOR, FUNCȚIONALĂ, CÂT ȘI ESTETICĂ

Doctor Medika, de la 19.00, CHIRURGIA ESTETICĂ A SÂNULUI, ÎNTRE NECESITATE ȘI MOFT. BLEFAROPLASTIA SAU CHIRURGIA PLEOAPELOR, FUNCȚIONALĂ, CÂT ȘI ESTETICĂ.
Invitat, Conf. Univ. Dr. LAURA RĂDUCU, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

22 apr. 2024 la 20:42 / medikatv.ro

Cum afectează viața de cuplu disfuncțiile erectile. Medic: Uneori relația poate avea de suferit

Disfuncțiile erectile reprezintă o problemă fiziologică și psihologică pentru cei care se confruntă cu ea. Nu puține au fost cauzele când relațiile de durată s-au destrămat din această cauză. Totuși partenerii trebuie să fie empatici unul cu celălalt și să găsească împreună soluții pentru a depăși disensiunile.

„Pacientul observă că are o problemă, ar fi bine să discute cu partenera să poată să își exprima problema și frica pe care o are față de această problemă, mai ales că erecția în momentul actual, în tradiția populară, este echivalentă cu a fi bărbat. Nu există erecție, bărbatul nu se mai simte puternic” susține dr. Liviu Chiperi, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.

22 apr. 2024 la 20:36 / medikatv.ro

Cauzele problemelor erectile, explicate la Medika TV, în cadrul emisiunii „Doctor Medika”

Disfuncțiile erectile pot avea cauze multiple. Fie că este vorba despre anumite afecțiuni, fie despre factori psihologici, aceste probleme trebuie tratate cu ajutorul medicilor, pentru că, în timp, pot degrada viața socială a bărbaților.

Anumiți factori psihologici sau afecțiuni pot provoca disfuncții sexuale, explică specialiștii.

„Putem să avem o problemă psihologică care să dea această problemă sau putem să avem o cauză organică pentru disfuncția sexuală. Fie că vorbim despre o problemă hormonală, vasculară, neurologică sau o leziune la nivelul penisului” susține dr. Liviu Chiperi, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.

23 ian. 2024 la 23:01 / medikatv.ro

Bolile pielii care te aduc cel mai des în cabinetul dermatologului. Din fericire există remedii pentru fiecare

Pielea este cel mai mare organ al corpului și trebuie tratată cu multă grijă și responsabilitate, în caz contrar riscul de a se îmbolnăvi crește semnificativ. Acneea, dermatitele seboreice sau papiloamele reprezintă afecțiunile care-i aduc pe oameni cel mai des în cabinetul medicului dermatolog. 

23 ian. 2024 la 22:58 / medikatv.ro

Laserul, aliatul medicilor dermatologi în lupta cu bolile de piele. dr. Gabriel Balcangiu Stroescu: „Este un echipament care ne ajută foarte mult”

„Targetăm afecțiunile odată diagnosticate cu arsenalul modern. De la creme, până la tratamentele sistemice și ulterior, apelăm și la tehnologiile moderne actuale. Sunt un mare împătimit al laserelor. În dermatologie aceste dispozitive au avut rezultate spectaculoase. Trebuie atent mânuite, trebuie să apelăm la tehnologia certificată. Sunt mulți distribuitori care ne aduc lasere moderne și sigure” susține dr. Gabriel Balcangiu Stroescu, medic primar dermatolog

19 ian. 2024 la 19:18 / medikatv.ro

Obezitatea, boala omului modern. Medic: „Trebuie să fim foarte atenți cu această afecțiune și s-o tratăm”

Obezitatea a fost declarată oficial de către Organizația Mondială a Sănătății o boală. Stilul de viață haotic, alimentația nesănătoasă și stresul reprezintă principalele cauze care o determină.

19 ian. 2024 la 19:16 / medikatv.ro

Cum se poate face prevenția obezității? Boala poate fi prevenită printr-un simplu control medical

„Trebuie să avem grijă încă din copilărie să impunem niște reguli în ceea ce privește sănătatea din punct de vedere al alimentației” recomandă dr. Andra Balcangiu Stroescu.

18 ian. 2024 la 19:00 / medikatv.ro

OBEZITATEA - DE LA SCREENING, LA TRATAMENT, cu ANDRA BALCANGIU STROESCU, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

18 ian 20DOCTOR MEDIKA CU SIMONA BĂLĂNESCU, ÎN INTERVALUL ORAR 18:00 – 20:00

09 ian. 2024 / VorbesteLumea

Cât înseamnă o porție corectă de mâncare?

cu ANDRA BALCANGIU STROESCU, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

2 nov. 2023 / VorbesteLumea

Program de reconstrucție mamară după mastectomie

cu Conf. Univ. Dr. Laura Raducu, medic primar chirurgie plastică

Dimineata cu Noi (15.07.) - Gabriel Balcangiu-Stroescu, recomandari pentru tratarea ARSURILOR SOLARE

cu Dr. Gabriel-Cosmin Balcangiu-Stroescu, Medic Primar Dermatovenerologie

Call Now Button