bzi.ro | 1 mai 2025, 16:48
De 1 Mai, grătarul este rege, dar dacă nu e pregătit corect, poate deveni un pericol pentru sănătate. Medicul Andra Balcangiu-Stroescu, specialist în nutriţie, nefrologie și boli metabolice, atrage atenția că modul în care gătim carnea e la fel de important ca tipul de carne ales.
capital.ro | 1 mai 2025, 16:48
Secretul unui grătar de nota 10 a fost dezvăluit de Andra Balcangiu-Stroescu, medic specialist nefrologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Aceasta a explicat cum ar trebui să pregătim carnea astfel încât să nu ne pună în pericol sănătatea. …
click.ro | 1 mai 2025, 15:05
Asist. Univ. Dr. Andra Balcangiu – Stroescu, medic specialist în nefrologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, a explicat pentru News.ro de ce nu este recomandat ca focul să ardă carnea direct pe grătar.
„Carnea nu trebuie făcută cu flacără directă, pentru că se poate accelera arderea. În momentul în care carnea se arde, se formează nişte compuşi chimici toxici”, explică medicul.
În special în cazul cărnii procesate, cum sunt micii, cârnaţii sau alte produse similare, pericolul este și mai mare. Acestea conțin nitriți care, în contact cu temperaturile înalte de pe grătar, se transformă în nitrozamine — substanțe cu potențial cancerigen. …
protv.ro | 01 Mai 2025
Tradiționalii mici cu muștar de 1 Mai pot deveni periculoși dacă nu sunt pregătiți corespunzător. Îi savurăm cu pâine, cu muștar și cu o bere rece, fără să ne gândim prea mult că ne pot face rău.
Specialiștii atrag atenția că este foarte importantă modalitatea în care este făcut grătarul. Carnea procesată care există în mici, cârnaţi sau alte preparate asemănătoare nu trebuie făcută cu flacără directă, pentru că se poate accelera arderea cărnii.
Cu cât micul e mai ars, cu atât riscul e mai mare…
StiriPeSurse | 01 Mai 2025, 12:53
“Trebuie să avem grijă indiferent de masa pe care o avem să formăm farfuria perfectă. Pe jumătate de farfurie punem legumele, non amidonoase, şi aici mă gândesc la roşii, castraveţi, dovlecei, la salata verde, la ceapă, tot ce găsim în perioada aceasta, pe un sfert de farfurie punem sursa de proteină, în această situaţie un grătar dar corect făcut, iar pe un sfert de farfurie punem carbohidraţi, amidonoase, şi aici putem să jonglăm între pâine integrală,orez integral, paste integrale şi de ce nu, cartof, dar nu prăjit, preparat în altă manieră. …”
hotnews.ro | 01 Mai 2025, 12:25
Carnea nu trebuie preparată însă cu flacără directă, deoarece că se poate accelera arderea cărnii, subliniază dr. Andra Balcangiu-Stroescu: „În momentul în care carnea se arde, se formează nişte compuşi chimici. Pentru că este 1 Mai, ne gândim în primul rând la cârnaţi, mici şi aşa mai departe. Aceste produse au în componenţa lor nitriţi pentru că este carne procesată. Nitriţii, pe grătar, atunci când se fierb, duc la formarea de nitrozamine.” ….
Digi24 | 01 Mai 2025, 09:49
Pericolul devine și mai mare în cazul cărnii procesate, precum cea din mici, cârnaţi sau alte preparate asemănătoare, arată, într-un interviu acordat news.ro, Dr. Andra Balcangiu – Stroescu, medic specialist nefrologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice.
SpotMedia.ro | 01 Mai 2025, 09:42
„Carnea nu trebuie pusă direct pe flacără, deoarece acest lucru accelerează arderea și poate genera compuși toxici”, avertizează dr. Balcangiu – Stroescu.
În special carnea procesată, cum sunt micii sau cârnații, conține nitriți care, la temperaturi ridicate, pot forma nitrozamine – substanțe cu potențial cancerigen.
stirileprotv | 01 Mai 2025, 08:11
„Chiar dacă vorbim despre carne macră sau carne cu puţină grăsime, putem spune că există un risc pentru sănătate dacă ardem carnea pe grătar.
Şi în această situaţie uleiul de măsline poate să ducă la formarea unor compuşi toxici. Îl folosim în momentul în care sotăm sau la salate. La salate nu suportă un proces de preparare….”
Adevarul.ro | 01 Mai 2025, 12:44
„În primul rând trebuie să spunem că un grătar din carne slabă, dacă este corect făcut, este o metodă sănătoasă de a ne lua un prânz, indiferent că vorbim de o zi de sărbătoare sau o zi din săptămână. Dar este foarte importantă modalitatea în care acest grătar este făcut. Carnea nu trebuie făcută cu flacără directă, pentru că se poate accelera arderea cărnii. În momentul în care carnea se arde, se formează nişte compuşi chimici. Pentru că este 1 Mai, ne gândim în primul rând la cârnaţi, mici şi aşa mai departe. Aceste produse au în componenţa lor nitriţi pentru că este carne procesată. Nitriţii, pe grătar, atunci când se fierb, duc la formarea de nitrozamine. …”
News.ro |
”Excesul este o formă de consum de alcool care poate determina diferite modificări ale stării de sănătate. Raportându-ne la pacientul cu diabet zaharat, pentru că aceasta este pacientul cu care mă întâlnesc cel mai des, consumul de alcool… este cu două tăişuri. De ce? Pentru că în primă instanţă ne creşte glicemia, iar la acest pacient care este cu diabet, a consumat alcool şi mai are şi un tratament de insulină, tardiv poate să conducă la hipoglicemie, dacă nu suntem suficient de atenţi să mâncăm carbohidraţi complexi şi să asociem unui consum de alcool ajustarea insulinei corect şi ajustarea alimentaţiei de la masă”, a precizat Andra Balcangiu – Stroescu, luni seară, la Medika TV.
News.ro |
”Să recunoaştem cu toţii că mişcarea este cel mai ieftin medicament şi care ar trebui să fie consumat cu încredere, indiferent că vorbim de mic dejun, prânz, cină sau gustare. Mişcarea nu numai că ne creşte buna dispoziţie, ne ameliorează rezistenţa la acţiunea insulinei în cazul pacienţilor cu diabet zaharat, dar scade pacientul în greutate, pacientul cu obezitate şi, nu în ultimul rând, ne dă o stare de bine şi ne face să ne simţim bine. Aşa că îndemn pe toată lumea să consume mişcare în toate cele trei zile de sărbătoare”, a declarat Andra Balcangiu – Stroescu luni seară la Medika TV.
News.ro |
”Vizavi de carnea de miel putem să vorbim raportându-ne la pacientul cu diabet zaharat şi boală cronică de rinichi sau strict pacientul cu boală de rinchi din două puncte de vedere. În primul rând, carnea aduce un aport de proteine. În stadiile avansate de boală cronică de rinichi, mergem pe o restricţie proteică de 0,8 grame de proteine pe kilogram corp. Şi aceşti pacienţi ajung să consume un 50, 60, 70 de grame de proteine pe 24 de ore. Proteine care ar trebui împărţite mai mult proteine vegetale şi mai puţin proteine animale”, a afirmat, luni seară, Andra Balcangiu – Stroescu, la Medika TV.
News.ro |
”De cele mai multe ori, românul este obişnuit ca în perioada sărbătorilor şi nu numai – în ultima perioadă am observat că acelaşi lucru se întâmplă şi în periooda weekend-urilor – aşteptăm să treacă toată săptămâna pentru a ajunge la weekend să mâncăm. Românul e obişnuit ca de sărbatori să fie la ultra all inclusive, adică se aşează dimineaţa la masă, se mai ridică seara, ceea ce nu este corect, nu este sănătos şi stilul acesta de a mânca şi a se bucura de sărbători este cel care ne duce de cele mai multe ori la camera de gardă. Pentru că organismul nostru, după ce a stat într-o perioadă de post, eu sper că cei mai mulţi dintre telespectatorii dumneavoastră au ţinut cont ca şi pe perioada postului să includă proteine în alimentaţie, după o perioadă de post să se trezească aşa cu un bust, şi cu maioneză, şi cu carne, şi cu multe feluri de mâncare la masă şi de ce nu? Şi cu alcool la final sau pe perioada mesei”, a declarat Andra Balcangiu – Stroescu, la Medika TV, luni seară.
Medikatv | 14 aprilie 20.00
Medikatv | 07 aprilie 19.04
DOCTOR MEDIKA, de la 19.00, DIABETUL ȘI SĂNĂTATEA MINTALĂ – LEGĂTURĂ IGNORATĂ, cu Asist. Univ. dr. ANDRA BALCANGIU-STROESCU, medic specialist nefrologie, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Doctor în Medicină.
19 februarie. 2025 / TALENT SI PASIUNE
Dr. Andra Balcangiu-Stoescu la Vorbeste Lumea. Medic Specialist Diabet Zaharat, nutritie si boli metabolice
03 februarie. 2025 / TALENT SI PASIUNE
Vorbim despre frumusețe și sănătate, alaturi de 📌Dr. Andra Balcangiu-Stroescu Medic Specialist Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, Medic Specialist Nefrologie, Asistent Universitar, Doctor in Științe Medicale și 📌Dr. Gabriel Balcangiu Medic Primar Dermatologie, Trainer BTL AestheticnRomania, competente in dermatoscopie, dermatochirurgie, dermatocosmetica (toxina botulinica, filete, PRP, peeling, mezoterapie).
📌Aflăm răspunsuri la multe din întrebările noastre și ne încurajează să cerem ajutor specializat atunci când avem nevoie!
📌Doar așa ajungem la rezultatele dorite!
❤️Sănătoși și frumoși sa fim!
25 ianuarie. 2025 /
MEDICATV
„Ce înseamnă să avem proteină în farfurie? Înseamnă să avem cane albă, cotletul de porc nu intră în categoria asta. Carne albă ne referim la carne de pui carne de curcan sau pește. Albușul de ou poate fi sursă de proteină. Tofu, lintea, năutul și mazărea sunt surse de proteină. Pe lângă proteină aducem carbohidrat. Trebuie să avem grijă să punem în farfurie fie pâine, fie paste, fie orez, dar să fie integrale” mai spune asist. univ. dr. Andra Balcangiu-Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet, nutriție și boli metabolice.
25 ianuarie. 2025 /
MEDICATV
„Secretul slăbitului sănătos este unul singur: schimbarea stilului de viață și menținerea unui stil de viață sănătos. Nu ținem dietă o lună și după aceea ne întoarcem la obiceiurile de dinainte. Trebuie să ne schimbăm complet stilul de viață” explică asist. univ. dr. Andra Balcangiu-Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet, nutriție și boli metabolice.
12 noiembrie. 2024 /
MEDICATV
„Se merge foarte mult pe partea aceasta a înțelegerii alimentației și din punct de vedere al adicțiilor. Medicina adicției este medicina viitorului. Adicția de zahăr devine o constantă dacă de la vârste mici suntem învățați cu desert la fiecare masă sau obiceiurile nu sunt insuflate prin propriul exemplu” susține dr. Andra Balcangiu-Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
12 noiembrie. 2024 /
MEDICATV
„În zilele de post toți ar trebui să avem grijă de proteine. Majoritatea de alimentelor pe care le consumăm în zilele de post sunt bogate în carbohidrați, așa cum este zacusca. Dar dacă punem brânză tofu pe lângă această zacuscă avem o sursă de proteine și un mic dejun, în principiu sănătos” susține dr. Andra Balcangiu-Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
11 noiembrie. 2024 /
DCMEDICAL RO
Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu, medic specialist Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, medic Specialist Nefrologie, Asistent Universitar, Doctor în Științe Medicale, cu atestat în Ultrasonografie Generală, vine la DC Medical. Alături de jurnalistul Val Vâlcu, dr. Andra Balcangiu-Stroescu, ne va vorbi despre:
05 iunie. 2024 / Medikatv.ro
„Actual nu trebuie să trebuie să mai privim acest pacient, noi ca diabetologi, doar să echilibrăm din punct de vedere metabolic. Trebuie să-l privim ca un pacient complet și complex care asociază și alte comorbidități și să-l tratăm ca un întreg, nu doar să ne raportăm să-i reglăm glicemia. Ci să-i oferim protecție cardiovasculară, ci să-i oferim protecție renală. Indiferent de prezența sau nu a altor complicații, trebuie să îl evaluăm la măcar o perioadă de timp și atunci când este necesar să conlucrăm cu ceilalți colegi” a explicat dr. Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice…
05 iunie. 2024 / Medikatv.ro
„În principiu, diabetul zaharat este un dezechilibru al metabolismului glicemic. Diferența dintre diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2 se reflectă factorii ce au condus la apariția bolii. În cazul diabetului de tip 1 ne gândim mai ales la o autoimunitate, celulele pancreasului sunt distruse și ușor, ușor se ajunge la o secreție mică de insulină. Deci pacientul cu diabet zaharat de tip 1 nu are secreție de insulină și noi trebuie să venim din exterior cu ce-i lipsește” susține dr. Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice….
04 iunie. 2024 / Medikatv.ro
„Indiferent dacă avem sau nu diabet, organismul nostru are nevoie de carbohidrați. Și carbohidrați sănătoși. Carbohidrați sănătoși înseamnă orez integral, înseamnă paste integrale, înseamnă integrale cereale. Deci pâine integrală, nu albă” explică dr.Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice .
04 iunie. 2024 la 19.00 / Medikatv.ro
ABORDAREA MODERNĂ A PACIENTULUI CU DIABET ZAHARAT. ROLUL INVESTIGĂRII MULTIDISCIPLINARE, INOVAȚII ÎN TRATAMENTUL DIABETULUI, cu dr. ANDRA BALCANGIU-STROESCU, medic specialist nefrologie si diabet zaharat, nutriție si boli metabolice
04 iunie. 2024 / Youtube
În episodul de astăzi din podcastul Cu Ela La Doctor vom aborda o problemă de sănătate globală – obezitatea. Alături de Ela Crăciun este un expert în domeniu, un pionier în ceea ce privește cercetarea și tratarea obezității, cu ani de experiență în spate și o pasiune neîncetată pentru sănătatea și bunăstarea oamenilor, doctorul Andra Balcangiu-Stroescu. Dr. Andra Balcangiu va împărtăși cu noi cunoștințe esențiale, perspective provocatoare și soluții practice la problema obezității.
16 mai. 2024 / Antena 3
Papilele noastre gustative nu pot face diferența între cele două zaharuri simple, corpul nostru poate. Medicul Andra Balcangiu ce se întâmplă în organism atunci când le consumăm, dar și care dintre ele este mai putin nociv pentru organism.
30 apr. 2024 / medikatv.ro
„Trebuie să reținem faptul că se poate dezvolta încă de timpuriu, din viața adultului și chiar a adolescentului. Odată cu trecerea timpului, secundar unui stil de viață haotic, secundar sedentarismului, începem să acumulăm kilograme în plus, începem să adăugăm factori de risc, care pot genera alți factori de risc, precum creșterea nivelului seric al triglicerilelor, creșterea valorii serice a glicemiei, creșterea valorilor serice ale tensiunii arteriale și ajungem într-un stadiu doi de sindrom metabolic” susține dr. Andra Balcangiu-Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutrițite și boli metabolice.
30 apr. 2024 / medikatv.ro
„Pentru o ușoară înțelegere, sindromul cardio-reno-metabolic se referă la pacientul cu afectare în sfera metabolică, fie un pacient cu obezitate, fie cu diabet sau ambele, care suferă atât de probleme cu inima, cât și de probleme ale rinichilor” explică dr. Andra Balcangiu-Stroescu, medic specialist nefrologie și diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
29 apr. 2024 la 19:00 / medikatv.ro
SINDROMUL CARDIO-RENO-METABOLIC, cu dr. ANDRA BALCANGIU-STROESCU, medic specialist nefrologie si diabet zaharat, nutriție si boli metabolice.
25 apr. 2024 la 19:00 / medikatv.ro
22 apr. 2024 la 20:42 / medikatv.ro
Disfuncțiile erectile reprezintă o problemă fiziologică și psihologică pentru cei care se confruntă cu ea. Nu puține au fost cauzele când relațiile de durată s-au destrămat din această cauză. Totuși partenerii trebuie să fie empatici unul cu celălalt și să găsească împreună soluții pentru a depăși disensiunile.
„Pacientul observă că are o problemă, ar fi bine să discute cu partenera să poată să își exprima problema și frica pe care o are față de această problemă, mai ales că erecția în momentul actual, în tradiția populară, este echivalentă cu a fi bărbat. Nu există erecție, bărbatul nu se mai simte puternic” susține dr. Liviu Chiperi, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.
22 apr. 2024 la 20:36 / medikatv.ro
Disfuncțiile erectile pot avea cauze multiple. Fie că este vorba despre anumite afecțiuni, fie despre factori psihologici, aceste probleme trebuie tratate cu ajutorul medicilor, pentru că, în timp, pot degrada viața socială a bărbaților.
Anumiți factori psihologici sau afecțiuni pot provoca disfuncții sexuale, explică specialiștii.
„Putem să avem o problemă psihologică care să dea această problemă sau putem să avem o cauză organică pentru disfuncția sexuală. Fie că vorbim despre o problemă hormonală, vasculară, neurologică sau o leziune la nivelul penisului” susține dr. Liviu Chiperi, medic primar urolog, Doctor în Științe Medicale.
23 ian. 2024 la 23:01 / medikatv.ro
Pielea este cel mai mare organ al corpului și trebuie tratată cu multă grijă și responsabilitate, în caz contrar riscul de a se îmbolnăvi crește semnificativ. Acneea, dermatitele seboreice sau papiloamele reprezintă afecțiunile care-i aduc pe oameni cel mai des în cabinetul medicului dermatolog.
23 ian. 2024 la 22:58 / medikatv.ro
„Targetăm afecțiunile odată diagnosticate cu arsenalul modern. De la creme, până la tratamentele sistemice și ulterior, apelăm și la tehnologiile moderne actuale. Sunt un mare împătimit al laserelor. În dermatologie aceste dispozitive au avut rezultate spectaculoase. Trebuie atent mânuite, trebuie să apelăm la tehnologia certificată. Sunt mulți distribuitori care ne aduc lasere moderne și sigure” susține dr. Gabriel Balcangiu Stroescu, medic primar dermatolog
19 ian. 2024 la 19:18 / medikatv.ro
Obezitatea a fost declarată oficial de către Organizația Mondială a Sănătății o boală. Stilul de viață haotic, alimentația nesănătoasă și stresul reprezintă principalele cauze care o determină.
19 ian. 2024 la 19:16 / medikatv.ro
„Trebuie să avem grijă încă din copilărie să impunem niște reguli în ceea ce privește sănătatea din punct de vedere al alimentației” recomandă dr. Andra Balcangiu Stroescu.
18 ian. 2024 la 19:00 / medikatv.ro
18 ian 20DOCTOR MEDIKA CU SIMONA BĂLĂNESCU, ÎN INTERVALUL ORAR 18:00 – 20:00
09 ian. 2024 / VorbesteLumea
cu ANDRA BALCANGIU STROESCU, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
2 nov. 2023 / VorbesteLumea
cu Conf. Univ. Dr. Laura Raducu, medic primar chirurgie plastică
cu Dr. Gabriel-Cosmin Balcangiu-Stroescu, Medic Primar Dermatovenerologie
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | Cookie-ul este setat de consimțământul cookie GDPR pentru a înregistra consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Funcționale”. |
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | Acest cookie este setat de pluginul GDPR Cookie Consent. Cookie-ul este folosit pentru a stoca consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Performanță”. |
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | Acest cookie este setat de pluginul GDPR Cookie Consent. Cookie-ul este folosit pentru a stoca consimțământul utilizatorului pentru cookie-urile din categoria „Analitice”. |